DOMOV

  

ARHIV

  

VPL

  

SLA

  

EMOBILEN

  

PRIREDITVE

  

IT

  
KONTAKT
   
      
 
         

ARHIV NOVIC

2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009      

Prejsni mesec       September 2019       Naslednji mesec
Po To Sr Če Pe So Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nazaj na prvo stran
051 350 410
stojangrgic@yahoo.com


Beleženje prisotnosti na delu
Izdelava internetnih strani in Programske rešitve


Lean Rešitve d.o.o.

ZZI d.o.o.

Simpozij o 'Prizadevanjih za večjo učinkovitost cestnega prevozništva v Evropi' izpostavlja tekoče izzive

Več kot 170 predstavnikov največjih gospodarskih voznih parkov, vodilnih v industriji in oblikovalcev prometne politike je razpravljalo o cestnem prevozništvu v Evropi

Prejšnji teden je bil Goodyear Dunlop Europe gostitelj dogodka, ki se ga je udeležilo več kot 170 predstavnikov največjih gospodarskih voznih parkov, vodilnih v industriji in oblikovalcev prometne politike. Gre za enodnevni simpozij v Bruslju, katerega namen je bil sprožiti širšo razpravo o vse večji potrebi evropskega cestnega prevozništva po povečanju izkoristka goriva. Simpozij je bil osnovan na nedavno predstavljenem poročilu z naslovom "Prizadevanja za večji izkoristek goriva v voznih parkih: Pot v leto 2020“. Poročilo vsebuje predvidevanja, kako bodo prevozniki pri vse višjih cenah goriva in strožji okoljski zakonodaji uspevali zmanjševati izpuste CO2 in povečevati izkoristek goriva. 

Simpozij je odprl Siim Kallas, podpredsednik Evropske komisije, zadolžen za promet, ki je izrekel pohvalo iniciativi podjetja Goodyear Dunlop Europe za 'povečanje izkoristka goriva v voznih parkih'. Poudaril je, da je cestno prevozništvo ključna prvina gospodarskega sistema, zato za dolgoročno konkurenčnost Evrope nujno potrebuje trajnosten razvoj. Izpostavil je tudi, da je treba v prizadevanjih za boljši izkoristek energije utreti tudi pot do alternativnih goriv. "Za doseganje ciljev evropskega 'Načrta za enotni evropski prometni prostor' EU potrebuje jasno in skladno vizijo, ki bi pomagala pospešiti uporabo alternativnih goriv v prometu," je povedal.

Močna transportna panoga je za evropsko gospodarstvo bistvenega pomena, istočasno pa si je EU za prevozništvo zastavila cilj, da mora do leta 2050 za 60 % znižati emisije ogljika.

Michel Rzonzef, podpredsednik v Goodyear Dunlop za področje gospodarskih pnevmatik za Evropo, Srednji vzhod in Afriko, je bil zadovoljen z rezultati simpozija, na katerem je v odkritem pogovoru o najbolj perečih težavah, s katerimi se srečuje ta sektor, sodelovalo preko 170 predstavnikov ključnih zainteresiranih strank. V različnih strokovnih razpravah so nekateri največji evropski prevozniki prišli v stik s pomembnimi udeleženci iz industrije, strokovnjaki s področja najsodobnejših tehnologij za povečanje izkoristka goriva in oblikovalci politike in se pogovorili o praktičnih in političnih ukrepih, ki bi jih bilo treba uvesti, da bi zmanjšali porabo goriva in naredili korak naprej v smeri trajnostne prihodnosti.

Simpozij je bil osnovan na nedavno izvedeni mnenjski raziskavi, ki je potrdila, da so v veliki večini voznih parkov že uvedli trdne ukrepe za večjo učinkovitost porabe goriva in zato številni stremijo za tem, da bi zvedeli, kaj še lahko naredijo za večji izkoristek goriva in manj izpustov ogljika, da bi lahko dosegali vse zahtevnejše cilje.

Rzonzef je tudi pojasnil, da so ena izmed možnosti za povečanje izkoristka goriva v voznih parkih pnevmatike z nizkim kotalnim uporom, na voljo pa imajo še usposabljanja voznikov tovornjakov za eko-vožnjo, izboljšanje logistike, načrtovanje poti in izboljšanje aerodinamike vozil."

Goodyearova raziskava je pokazala tudi, da mnogi prevozniki ne vedo, kateri dejavniki vplivajo na izkoristek goriva, in ne znajo ugotoviti, če se jim bodo vlaganja v opremo za zmanjšanje porabe goriva povrnila s prihrankom pri gorivu. Glede na rezultate ankete, ki jo je izvedlo podjetje, je več kot četrtina upravljavcev voznih parkov prepričana, da bi jih orodje, s katerim bi lahko predvideli prihranke pri stroških in gorivu v življenjski dobi opreme, spodbudilo k ukrepom za povečanje izkoristka goriva pri svojih vozilih.

Goodyear Dunlop je kot odgovor na navedeno potrebo, in da bi pomagal upravljavcem voznih parkov do pravilnih odločitev glede investicij, do nižje porabe goriva in manj izpustov CO2, oznanil, da bo dal na tržišče brezplačen kalkulator za izračun izkoristka goriva. Prevozniki bodo imeli dostop do navedenega brezplačnega orodja še preden bo 21. februarja predstavljeno širši javnosti.

“Za nas je bil to zelo pomemben dogodek,” je izjavil Rzonzef. “Udeleženci so se res veliko naučili in očitno je, kako se zavzemamo za ta sektor. Poročilo Pot v leto 2020 je bilo zelo dobro sprejeto in  prevozniki naš kalkulator nestrpno pričakujejo.”

Celotno poročilo si lahko prenesete na: www.fleet-fuel-efficiency.eu

Več o simpoziju, vključno s fotografijami in nekaterimi govori, si lahko ogledate tudi na: www.fleet-fuel-efficiency.eu

 

Avtor: Goodyear

         
Vse pravice pridržane lognet © 2019

Postavitev spletnega mesta in gostovanje PROLOG d.o.o., Logatec 1990 - 2019
Brez sejnih piškotov ta spletna stran ne more delovati pravilno