DOMOV

  

ARHIV

  

VPL

  

SLA

  

EMOBILEN

  

PRIREDITVE

  

IT

  
KONTAKT
   
      
 
         

ARHIV NOVIC

2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009      

Prejsni mesec       September 2019       Naslednji mesec
Po To Sr Če Pe So Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6

Nazaj na prvo stran
051 350 410
stojangrgic@yahoo.com


Beleženje prisotnosti na delu
Izdelava internetnih strani in Programske rešitve


Lean Rešitve d.o.o.

ZZI d.o.o.

Tatovi tovora brez možnosti za uspeh

Kako se lahko transportna podjetja borijo proti kriminalu

Krajo tovora lahko preprečite. Izkušen ponudnik IT storitev v prevozništvu razlaga, kaj lahko storite proti kraji. Prikazuje možnosti, s pomočjo katerih lahko podjetja s področja špedicije, prevozništva in logistike zmanjšajo tveganje. Lastna večstopenjska varnostna mreža in priporočeni ukrepi bodo kriminalcem preprečili takšen podvig.

Varnost kot izziv

Raziskava nizozemskega svetovalnega podjetja NEA, ki je bila leta 2007 izvedena na zahtevo Evropskega parlamenta, je ugotovila, da kraje tovora v EU povzročajo škodo, ki znaša več kot osem milijard evrov na leto. Posledice so običajno še večje: manjkajoče pošiljke povzročijo izpad proizvodnje, ki vodi do storniranja naročil, izgube ugleda in v najslabšem primeru do plačilne nesposobnosti. Podjetja lahko tveganje za škodo na vseh ravneh omejijo že vnaprej – na primer z usposabljanjem zaposlenih in uporabo nasprotne strategije. Varnostni paket bi moral biti temeljni del vseh odločitev vsakodnevnega dela, saj je s porastom cestnega tovornega prometa pričakovati tudi več kriminalnosti v prevozništvu.

Preverite dobavne verige, odstranite šibke točke

Kjer so bili včasih na delu posamezniki, so danes na delu pogosto organizirane kriminalne združbe. Izmišljena podjetja nastanejo čez noč in zlorabijo identiteto poštenih podjetij. Poleg tega obstajajo tudi »gnila jajca«, ki se izdajajo za poštene kandidate in se pretihotapijo v podjetje mimo nadzora. Če takšne ljudi zaposlite brez skrbnega preverjanja referenc in spričeval, lahko nemoteno izvajajo svoje umazano početje v podjetju. Zato morate biti previdni, komu zaupate dostop do pomembnih podatkov. Pri krajah tovora so vozniki tovornjakov še posebej ogroženi. Napadi s fizičnim obračunavanjem niso redki. Disponenti lahko izkoristijo svoje tehnične in organizacijske možnosti, da voznika načrtno podpirajo in preprečujejo takšne dogodke. Priporočljivo je, da na primer na poti načrtujete samo varna počivališča in parkirišča. Podrobnosti o prevozu si ahkoizmenjujejo samo voznik, oseba, ki ga usmerja in nadrejeni.

TimoCom stavi na celovitost in komercialno dolžnost do skrbnosti

Enako velja za delo s spletnimi platformami. Tehnična stabilnost in enostavna uporaba kot dejavnika kakovosti nista dovolj za izbiro prevozniške borze. Prav tako pomemben je varnostni koncept ponudnika. Düsseldorfski ponudnik IT storitev, TimoCom, je s svojo borzo tovora in tovornih vozil že več kot 14 let uspešen na tržišču. Nenazadnje tudi zato, ker daje uporabnikom občutek, da so v dobrih rokah. Podjetje ponuja obsežno zaščito s pomočjo celovitih ukrepov in večstopenjske varnostne mreže. Visoke tehnične zahteve so pri tem osnova in omogočajo, da je hitro in varno delo vedno mogoče. Poleg tega ima vsak uporabnik omogočen dostop v obliki varnostnega ključa, ki ga ni mogoče odkriti. Načeloma so kot stranke sprejeta samo tista podjetja, ki dokazano najmanj šest mesecev poslujejo na tržišču. Preden ponudnik borze tovora omogoči dostop, preveri pomembne poslovne dokumente. Tudi po sklenitvi pogodbe se preverjanje strank nadaljuje. S pomočjo algoritmov se zabeleži sumljivo vedenje udeležencev pri uporabi. Vendar so sama naročila sklenjena izven borze – brez nadaljnje udeležbe upravljalca. Zato si TimoCom zelo prizadeva, da bi udeležence informiral o možnih nevarnostih in varnem vedenju. Najvažnejša pravila za čiste posle.

V sodelovanju z vodilnim mednarodnim posrednikom zavarovanj, skupino SCHUNCK, je podjetje oblikovalo uporaben kontrolni seznam za preprečevanje tatvin. TimoCom želi s tem apelirati tudi na komercialno dolžnost uporabnikov do skrbnosti. »Vsak dan ogromno storimo za to, da vse deluje brezhibno. Vendar ima vsako naročilo svoje posebnosti, zato mora stranka tudi sama v vsakem primeru preveriti svojega poslovnega partnerja,« pravi Marcel Frings, glavni predstavnik podjetja. Več o varnostnem paketu TimoCom Secure lahko izveste na www.timocom.si v rubriki »Varnost«.

Tam so za brezplačen prenos na razpolago tudi številni kontrolni seznami.

Avtor: Timocom

         
Vse pravice pridržane lognet © 2019

Postavitev spletnega mesta in gostovanje PROLOG d.o.o., Logatec 1990 - 2019
Brez sejnih piškotov ta spletna stran ne more delovati pravilno