DOMOV

  

ARHIV

  

VPL

  

SLA

  

EMOBILEN

  

PRIREDITVE

  

IT

  
KONTAKT
   
      
 
         

ARHIV NOVIC

2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009      

Prejsni mesec       Avgust 2019       Naslednji mesec
Po To Sr Če Pe So Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Nazaj na prvo stran
051 350 410
stojangrgic@yahoo.com


Beleženje prisotnosti na delu
Izdelava internetnih strani in Programske rešitve


Lean Rešitve d.o.o.

ZZI d.o.o.

Distribucijski center »Derby« med največjimi in tehnološko najbolj naprednimi centri v JV regiji

Podjetje Rastoder d.o.o. odprlo enega največjih in tehnološko najbolj naprednih distribucijskih centrov v JV regiji

Ljubljana, 9. maj 2013 – Podjetje Rastoder d.o.o. je včeraj v ljubljanskem BTC-ju slavnostno odprlo enega največjih in tehnološko najbolj naprednih distribucijskih centrov v JV regiji. Odprtje centra predstavlja nov mejnik v slovenski logistični in tudi posledično v prehrambni industriji, saj  bo na enem mestu omogočal združevanje izdelkov slovenskih malih kmetov.

Distribucijski center »Derby« so včeraj slavnostno odprli Izet Rastoder, direktor podjetja Rastoder, mag. Stanko Stepišnik, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, in Zoran Janković, župan Mestne občine Ljubljana. Ob tej priložnosti je Izet Rastoder, direktor podjetja, izpostavil: »V novem distribucijskem centru »Derby« bomo odslej še bolj zavezani h kakovostni in hitri dostavi ter konkurenčnosti ponudbe naših produktov – sadja in zelenjave. Naša strokovna ekipa je skoraj eno leto neutrudno delala zato, da vam lahko danes in s ponosom pokažemo enega najnaprednejših distribucijskih centrov v tem delu Evrope. Poleg najsodobnejših hladilnih prostorov in prostorov za skladiščenje, bo distribucijski center dosegal tudi nove napredne standarde pri pakiranju svežega sadja in zelenjave.«

Distribucijski center »Derby«ima kapaciteto 5000 palet. V center »Derby« lahko tako hkrati spravimo prav tako 5000 ton svežega sadja in zelenjave. Do sedaj v podjetju Rastoder niso imeli svojega distribucijskega centra, zato za podjetje center pomeni veliko pridobitev. Glavna prednost novega distribucijskega centra pa je prav v različnih temperaturnih režimih. Z možnostjo vzpostavitve kar 22 različnih temperaturnih režimov, ima podjetje Rastoder možnost skladiščenja raznovrstnega sadja in zelenjave na različnih temperaturah, ki so potrebni za ustrezno skladiščenje. S centrom ne le Slovenija, ampak tudi sosednje države pridobijo hitrejšo, učinkovitejšo in še bolj kakovostno dostavo tropskega sadja in zelenjave. Za potrebe uspešnega delovanja centra bodo v podjetju Rastoder zaposlili do konca leta 30 novih sodelavcev.

Novi distribucijski center ne bo imel samo vpliva na hitrejšo in kakovostnejšo dostavo sadja in zelenjave, ampak doprinaša pozitivne učinke tudi za slovensko kmetijstvo, saj bo s centrom na enem mestu omogočeno združevanje izdelkov manjših količin slovenskih malih kmetov v večje količine. Podjetje Rastoder bo lahko od kmetov kupovalo manjše količine izdelkov in jih primerno hranili v distribucijskem centru, sadje in zelenjava pa bosta dalj časa ostala sveža in enako kakovostna. Malim kmetom, ki do sedaj niso imeli veliko priložnosti za vstop v trgovinske verige, se tako ponuja izjemna podjetniška priložnost, da konkurenčno vstopijo na prodajne police velikih trgovinskih verig v Sloveniji, četudi ne proizvedejo ogromnih količin določenega proizvoda.

Foto: Miro Majcen

Foto: Stojan Grgič

Avtor: Pristop

         
Vse pravice pridržane lognet © 2019

Postavitev spletnega mesta in gostovanje PROLOG d.o.o., Logatec 1990 - 2019
Brez sejnih piškotov ta spletna stran ne more delovati pravilno