DOMOV

  

ARHIV

  

VPL

  

SLA

  

EMOBILEN

  

PRIREDITVE

  

IT

  
KONTAKT
   
      
 
         

ARHIV NOVIC

2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009      

Prejsni mesec       Avgust 2019       Naslednji mesec
Po To Sr Če Pe So Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Nazaj na prvo stran
051 350 410
stojangrgic@yahoo.com


Beleženje prisotnosti na delu
Izdelava internetnih strani in Programske rešitve


Lean Rešitve d.o.o.

ZZI d.o.o.

Sledenje in vitki nabavni tokovi 2013

Ogled podjetja Palfinger d.o.o. v Mariboru

Prireditev bo 5.9.2013 v Mariboru z začetkom ob 9:30 v podjetju Palfinger d.o.o. in ogledom primera dobre prakse.

Kotizacija za prireditev je 158€ + DDV, v primeru, da ste se udeležili prireditve Vitka proizvodna logistika 2012 je prireditev Sledenje in vitki nabavni tokovi brezplačna.
Pomen sledenja in vitkost v nabavnih tokovih so povezani pojmi predvsem v primeru podjetja z zahtevnimi procesi delovanja. Svet globalne logistike postaja vedno bolj razvejan in raznolik. Pomen vitkosti in stroškovne ustreznosti delovanja podjetja se odraža tudi v urejeni nabavi ter razvrstitvi materialov po ABC metodi.

Uvodna predstavitev podjetja PALFINGER in njihova tehnično tehnološka znanja na področju varjenja in obdelave kovin ter sestavljanja jih uvršča med večja in boljša podjetja v Slovenji. Prav tako so v okolju SAP primer dobre prakse po uvedbi vitkosti in planiranje ter zanesljivega sledenja blaga v kovinskopredelovalni industriji.
Proizvodnja dvigal je zahteven in kompleksen proizvoden proces iz vidika zagotavljanja ustrezne dokumentacije o repromaterialih in njihovih atestih ter proizvodnih delavcih.
 
LOGNET
Standardiziramo, priporočamo in se dogovarjamo za pravila procesov logistike
Predstavitev svetovnih trendov na tem področju in poziv za uporabo standardnih in uporabnih metod za sledenje blaga, storitev in ljudi ob predpostavki, da je osnovna namera postaviti vitko nabavno oskrbno verigo. Pritiski na stroške na izhodu nas silijo v to, da pripravimo povezavo med udeleženci in znižamo stroške na poti blaga od dobavitelja do končnega kupca.
 
Predavatelj: Stojan Grgič, Prolog
 
KVINT
Povečanje produktivnosti v proizvodni z uvedbo informacijske rešitve TraceWork in DataFox MDE
Predstavitev programske podpore in ustrezne strojne opreme, da bi zagotovili sledenje blaga in vseh procesov v proizvodnji, ki je zahtevna in od nas pričakuje sledenje šarž in serijskih številk izdelkov, ki so vgrajeni ali so končni izdelek. Podpora je neodvisna in se lahko uporablja pri različnih ERP jih ter služi kot nadzorni sistem, zbiralec podatkov in dajalec nalog v procesih. Referenca je podjetje Kovis, ki velja za zahtevnega proizvajalca delov kovinske industrije.
 
Predavatelj: Marjan Kralj, Kvint
 
ASOS
Za najboljše izdelke najboljša informacijska podpora
Izvedli smo prehod iz WMS sistema, ki v osnovi spoštuje GS1 standard o označevanju blaga, obvladovanje vseh procesov in povezavo z ERP sistemom v sledenje blaga v proizvodnji po šaržah. Principe zajemanja podatkov za vodenje sledenja smo iz WMS sistema prenesli v proizvodnjo. Vnos podatkov na delovnem mestu, z RF terminali in črtno kodo omogoča minimalno število napak in podatke v sistemu v realnem času ter prihranek pri času. Tak način dela in sistem sledljivosti smo uspešno uvedli v dveh prehrambenih podjetjih, v Eti Kamnik in Mlinotestu.
 
Predavatelj: Jana Zajc, Asos
 
ŠPICA
Sledenje predmetov s pomočjo RFID - izkušnje iz prakse
RFID tehnologija omogoča avtomatsko sledenje posameznim predmetom v proizvodnji ali logistiki brez posredovanja uporabnika. Pri načrtovanju sistema za RFID sledenje je potrebno poznati lastnosti in omejitve RFID tehnologije. Oprema različnih proizvajalcev je zaradi GS1 EPC Gen2 standarda zdaj med seboj povezljiva, obstaja mnogo različnih proizvajalcev, tudi raznih RFID instalacij in s tem povezanih izkušenj je vedno več.
Podjetje je v dveh svojih logističnih projektih uspešno uporabila RFID UHF tehnologijo. Predstavili bomo svoje izkušnje s tehnologijo in z vključitvijo RFID opreme v delovne procese. Tu je potrebno biti še posebej pozoren in upoštevati vse lastnosti RFID tehnologije.
 
Predavatelj: Andrej Planina, Špica
 
RECA, LONA, DataFox
Bazar in predstavitev posameznih rešitev iz področja podpore vitkim nabavnim tokovom in sledenju od dobavitelja do končnega kupca.
 
Snovalci in izvajalci prireditev;
Brane Orešnik dir.
Stojan Grgič

Avtor: SG

         
Vse pravice pridržane lognet © 2019

Postavitev spletnega mesta in gostovanje PROLOG d.o.o., Logatec 1990 - 2019
Brez sejnih piškotov ta spletna stran ne more delovati pravilno