DOMOV

  

ARHIV

  

VPL

  

SLA

  

EMOBILEN

  

PRIREDITVE

  

IT

  
KONTAKT
   
      
 
         

ARHIV NOVIC

2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009      

Prejsni mesec       Avgust 2019       Naslednji mesec
Po To Sr Če Pe So Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Nazaj na prvo stran
051 350 410
stojangrgic@yahoo.com


Beleženje prisotnosti na delu
Izdelava internetnih strani in Programske rešitve


Lean Rešitve d.o.o.

ZZI d.o.o.

DHL dostavlja Formulo E širom sveta

DHL je izbrani dobavitelj za prvenstvo FIA Formula E

DHL je danes objavil večletno globalno sodelovanje na prvenstvu FIA Formule E, prvimi dirkami s popolnoma električnimi avtomobili, ki se pričnejo septembra 2014. Novo prvenstvo bo potekalo v enosednih odprtih avtomobilih, ki se napajajo izključno z električno energijo. Novico so objavili na slovesni uradni predstavitvi e-vozila  Spark-Renault SRT_01E na mednarodnem avtomobilskem sejmu v Frankfurtu (IAA) 10. septembra 2013. Kot logistični partner in ustanovni partner e-formule je bil DHL odgovoren za prevoz vozila od Pariza do Frankfurta.

“Prvenstvo FIA v Formule E je več kot le nov motošport,” pravi Ken Allen, izvršni direktor DHL Express. “Zagotavlja globalno platform za spodbujanje trajnosti in bodoče mobilnosti, ki obravnava enega najbolj perečih problemov na svetu. Kot pionir pri razvoju okolju prijaznih logističnih storitev, se je DHL zavezal k enaki prihodnosti kot Formula E. S pomočjo našega globalnega programa za zaščito okolja GoGreen smo že pričeli integrirati e-mobilnost v naše poslovanje. Sedaj smo ponosni, da po skupni poti inovacij in nadaljnih raziskav stopamo skupaj s Formulo E.”

“Prvi uradni prevoz v podpori Formule E je DHL Global Forwarding prepeljal dve vozili Spark-Renault SRT_01E iz Pariza do Frankfurta. V Parizu je sedež tehnološkega centra Spark Racing. kjer je bilo tekmovalno vozilo z nič emisijami razvito in oblikovano,” pravi Roger Crook, izvršni direktor DHL Global Forwarding, Freight. “Emisije, ki bodo posledica tega prevoza, bodo izravnane s pomočjo naložb v portfelju DHL-ovih GoGreen certificiranih mendarodnih projektov za varstvo podnebja.”

V okviru serije prvenstva do DHL zagotovil prvenstvu FIA v Formuli E široko paleto logističnih storitev, ki vključuje najbolj učinkovite in zelene tehnologije in procese danes na voljo. Za deset lokacij dirke po vsem svetu bo DHL zagotovil, da bodo vsi dirkalniki, rezervni deli in litij-ionske baterije dostavljeni varno in pravočasno.

“Veseli smo, das mo našli tako izkušenega in zanesljivega partnerja za naše logistične potrebe, kot je DHL,” je dejal Alejandro Agag, izvršni direktor promotorjev prvenstva Formule E.”Dolgoročno sodelovanje DHL-a z drugimi prvenstvi motošporta se je izkazalo kot plodno za obe strani, ki je prineslo izjemno dodano vrednost. Poleg tega je družba DHL ob tem pridobil obsežno znanje in izkušnje s področja e-mobilnosti in mestne logistike, zaradi česar so odlični partner za naše prvenstvo.”

Agag dodaja: “Logistična stran našega prvenstva predstavlja veliko priložnost za prikaz prevoza štiridesetih avtomobilov in vseh povezavnih elementov s čim manjšim ogljičnim odtisom. Strategija ni le izravnava izpustov, saj se bomo najprej osredotočili na zmanjševanje emisij, kar bo pa ostalo, bomo izravnali  z investicijami, ter tako pripravili prvenstvo, ki bo ogljika nevtralno. Danes bomo potali ‘GoGreen’ prvenstvo.”

DHL je vodilni ponudnik trajnostnih logističnih rešitev. V številnih industrijskih panogah je podjetje na prvem mestu, še posebej, kadar je kriterij zmanjševanje emisij ogljika in uvajanje novih tehnologij. Zato je e-mobilnost in koncept vozil brez ogljika ključni element za doseganje cilja Deutsche Post DHL  izboljšati učinkovitost CO2 v svoji operative in pri svojih pogodbenikih za 30 odstotkov do leta 2020.

Avtor: DHL

         
Vse pravice pridržane lognet © 2019

Postavitev spletnega mesta in gostovanje PROLOG d.o.o., Logatec 1990 - 2019
Brez sejnih piškotov ta spletna stran ne more delovati pravilno