DOMOV

  

ARHIV

  

VPL

  

SLA

  

EMOBILEN

  

PRIREDITVE

  

IT

  
KONTAKT
   
      
 
         

ARHIV NOVIC

2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009      

Prejsni mesec       Avgust 2019       Naslednji mesec
Po To Sr Če Pe So Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Nazaj na prvo stran
051 350 410
stojangrgic@yahoo.com


Beleženje prisotnosti na delu
Izdelava internetnih strani in Programske rešitve


Lean Rešitve d.o.o.

ZZI d.o.o.

Future of manufacturing and supply chain excellence

Konferenca se je odvijala 15. januarja na Ekonomski fakulteti, Univerze v Ljubljani

Poročilo iz konference... Za vas smo bili prisotni na prireditvi, ki je v okviru 20 letnice vstopa Danfossa v slovensko podjetje potekalo na Ekonomski fakulteti in obravnavalo glavne teme proizvodnje prihodnosti in odličnosti v oskrbnih verigah. Prireditvi je prisostvovalo cca 250 udeležencev, ki so imeli priložnost spoznati svetovne primere dobrih praks, velikih globalnih multinacionalk, ki samostojno skrbijo za svoje lastne oskrbne verige.
 
Če je na prireditvi sodelovalo toliko poslušalcev je to dober znak zavedanja, da je na tem področju potrebno nekaj spremeniti in posnemati svetovne primere dobrih praks, da bi tudi pri nas organizacija oskrbnih verig potekala podobno kot v svetu. 
 
Želeli bi si slišati več napotkov in priporočil kako sami uspešno postaviti podobne oskrbne verige in kdo naj bo pobudnik navedenih premikov v kulturi posameznih podjetij. Če je v našem prostoru na tem področju uspešno uveden princip oskrbovanja v podjetjih Spar, Tuš, Lidl, Hofer in Eurospin lahko ugotovimo, da je stanje v kovinskopredelovalni industriji mnogo slabše. Upamo, da bodo vsi prisotni na prireditvi vodilni v podjetjih spoznali kako pomembno je intenzivno uvajanje vitkosti v proizvodnjo in povezovanje s svojimi dobavitelji. Če je na eni strani proizvajalec, ki dobavlja svojemu kupcu omejen pri postavitvi oskrbne verige do kupca, saj mu jo narejkuje kupec pa ostaja možnost, da uredi oskrbno verigo do dobaviteljev. 
 
Konferenca bi bila lahko poziv za boljšo in skupno ureditev odnosov med različnimi proizvajalci in posameznimi majhnimi dobavitelji, ki sedaj dobavljajo blago po različnih zahtevah posameznih kupcev.
 
Resnica in dejstvo je, da manjša podjetja, ki dobavljajo večjim za vsakim ustvarjajo posebne odnose glede načina naročanja, embaliranja blaga in označevanja in se tako prilagajajo muham posameznih podjetij, ki različno interpretirajo svetovne standarde. Nič čudnega ni, da mora velik proizvajalec kartonske embalaže za različna podjetja opravljati različna pakiranja in označevanja blaga naročila pa potekajo pogosto preko mobitela ali podobnih nezanesljivih komunikacijskih sredstev. 
 
Sprašujemo se kdo je tisti, ki bi lahko potegnil potezo dogovora o uvedbi svetovnega standarda v slovenski gospodarski prostor. Zagotovo je standardizacija izrazito dobro orožje pri zniževanju stroškov in nikakor ne pomeni diktat velikih nad majhnimi. Pričakujemo, da bomo na naslednji prireditvi izvedeli kaj več na to temo in da bo skupina, ki je bila prireditelj naredila naslednji korak, ki bo posameznim slovenskim podjetjem pokazal pot za boljšo in enostavnejšo uvedbo standardnih nabavnih tokov, kateri so priložnost za vse proizvajalce in njihove dobavitelje. 

Avtor: SG

         
Vse pravice pridržane lognet © 2019

Postavitev spletnega mesta in gostovanje PROLOG d.o.o., Logatec 1990 - 2019
Brez sejnih piškotov ta spletna stran ne more delovati pravilno