DOMOV

  

ARHIV

  

VPL

  

SLA

  

EMOBILEN

  

PRIREDITVE

  

IT

  
KONTAKT
   
      
 
         

ARHIV NOVIC

2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009      

Prejsni mesec       Avgust 2019       Naslednji mesec
Po To Sr Če Pe So Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Nazaj na prvo stran
051 350 410
stojangrgic@yahoo.com


Beleženje prisotnosti na delu
Izdelava internetnih strani in Programske rešitve


Lean Rešitve d.o.o.

ZZI d.o.o.

Objavljamo program prireditve VPL 15

Prireditev VPL 15 bo 17. septembra, z ogledom dobre prakse v podjetju BTC

Program prireditve:
 
9.00 – 9.30
Registracija na lokaciji BTC Ljubljana Kristalna palača
 
9.30 – 10.30
Matjaž Roblek
Informacije proizvodnih IS v pomoč pri usklajevanju razvojnega in proizvodnega procesa
Proces razvoja novega izdelka (NPD) se v fazah izdelave orodij, preizkušanja orodij, izvedbi nulte serije, povezuje z rednimi proizvodnimi procesi podjetja. Pravi managerski izziv predstavlja doseganje KPI-jev razvojnih projektov na način, da minimalno vplivamo na KPI-je redne proizvodnje. Pri tem so nam v pomoč tudi podatki iz MES-a in proizvodnih modulov ERP sistemov, ki jih lahko koristno uporabimo pri usklajevanju razvojnega in proizvodnega procesa.
 
10.30 – 11.00
INEA d.o.o., Helena Trdan-Čampa
Projektni pristop k uvedbi MES sistemov ter sistemov za podporo planiranja in razvrščanja proizvodnje
Proces uvedbe sistema MES in sistema za podporo razvrščanja proizvodnih operacij je pogosto izziv, saj gre običajno za integracijo v že obstoječi ERP sistem podjetja. Pogoj za uspešno implementacijo je priprava kvalitetnih podatkov, ki služijo za planiranje in izvajanje proizvodnje ter izbira pravega modela, ki temelji na poslovnih in proizvodnih procesih podjetja. Izkušnje kažejo, da je za doseganje teh ciljev ključna dobra predhodna analiza, jasne zahteve ter postopno uvajanje v sodelovanju s projektno skupino naročnika.
 
11.00 – 11.30
ODMOR S KAVO
 
11.30 – 12.00
PROCESSI d.o.o., g. Dušan Andrejič in ga. Petra Mozoli
Enostavno izvajanje in sledljivost v oskrbovalni verigi
Obvladovanje dogodkov v proizvodnji, ki jih informacijsko podpiramo in skrbimo za spremljaje stalnih izboljšav v skladu z lean (vitko) teorijo nas uvršča med poznavalce procesov v proizvodnih podjetjih na področju celotne logistike. Predstavili vam bomo svoja znanja in izkušnje iz preteklih projektov tako iz poročanja in sledljivosti ter poenostavitev manipulacij materialnih premikov in povečanje produktivnosti v celotni oskrbovalni verigi.
 
12.00 – 12.30
GOinfo d.o.o. Nova Gorica, Aleš Vovk
MES sistem v procesu nadzora proizvodnje in zagotavljanje višje produktivnosti
GoSoft-MES je rezultat razvoja dveh slovenskih podjetij: GOinfo d.o.o. Nova Gorica in Atech elektronika d.o.o., ki sta združila izkušnje s področja proizvodne informatizacije in razvila robusten in popolnoma prilagodljiv MES sistem. Glavni namen sistema je izključitev napak pri poročanju o izdelanih količinah na stroju ter z zelo kratkim ROI maksimirati učinkovitost proizvodnih virov (stroji, orodja, delavci).  Uporabniki GoSoft-MES sistema, so zaradi on-line nadzora in učinkovitega ugotavljanja vzrokov zastojev, uspeli že v prvih treh mesecih bistveno skrajšati čas nedelovanje stroja ter delavčev čas za poročanje in s tem dosegli višjo produktivnost. Sistem je bil razvit pred skoraj 10 leti na podlagi potreb proizvodnje izdelkov iz plastike in gume, uspešna uporaba pa se je razširila še v elektro, lesno, strojno panogo. GoSoft-MES je nepogrešljiv tudi v verigi dobave izdelkov, saj zagotavlja pravilno in sprotno štetje izdelanih kosov. Tako nudi direktno informacijo o stanju v proizvodnji vsem uporabnikom ERP sistema in s tem zagotavlja pravočasno dobavo (informacijo o predvideni dobavi). Popolnoma je integriran z ERP sistemom GoSoft, lahko pa se uporablja tudi v povezavi z drugimi ERP sistemi.
 
12.30 – 13.00
GRAMMER Automotive Slovenija d.o.o., Zlatica ŠINKO BAĆAC
Spremljanje & vizualizacija proizvodnih kazalnikov uspešnosti
Spremljanje proizvodnih kazalnikov uspešnosti , predvsem pa potreba po enotnem informacijskem toku podatkov med logistiko in proizvodnjo sta bila v podjetju Grammer ključna za odločitev v nakup programske opreme-MES programa. S kratko predstavitvijo bi radi prikazali ,kako smo se projekta lotili, kakšni so naši izzivi na poti vpeljave in kakšni so trenutni rezultati.
 
13.00 – 13.30
Podgorje Šentjernej, d.o.o., Grega Kostanjšek 3Projekt sodelavci naročnika
Podjetje sodi med najboljša podjetja v lesno-predelovalni panogi. Dodana vrednost in produktivnost na zaposlenega vztrajno rasteta že nekaj let zaporedoma. V letu 2012 so uspešno zaključili projekt Razvoj in uvedba metode 5S za izboljševanje učinkovitosti proizvodnje po vzoru »vitke proizvodnje«, ki so ga v letu 2014 nadgradili s projektom »Razvoj koncepta FLEXIBILNE PROIZVODNJE (v smislu prilagodljivosti in fleksibilnosti pri manjših serijah)«, ki je v podjetju močno angažiral sodelavce na vseh področjih poslovanja. Projekti niso zahtevali velikih investicij, vendar pa se je v obeh primerih pokazal velik napredek v produktivnosti in številnih drugih indikatorjih.
 
PROGRAM BTC LOGISTIKA na VPL'15
Robi Košir direktor BTC Logistike
 
13.30 – 14.45
KOSILO
 
14.45 – 15.30
3PL logistika - izvajanje storitev logistike na celotni poti blaga od proizvajalca do končnega kupca
Prikaz predstavitve podjetja, ki postane iz delnega izvajalca posameznih procesov logistike izvajalec vseh logističnih procesov na poti blaga in obvladuje moderne koncepte JIT logistik ter sinhrone logistike za potrebe avtomobilske industrije. Sočasno delovanje na več lokacijah in upravljanje z različnim blagom ter uporaba raznolikih tehnologij ob moderni informacijski podpori, ki obvladuje online sledenje in spremljanje procesov na celotni logistični poti.
 
15.30 – 15.45
Prevoz na lokacijo BTC, parkiranje in razdelitev v skupine. 
 
15.45 – 17.15
OGLED PRIMERA DOBRE PRAKSE
Predstavitev primera izvajanja 3PL logistike, ki se izvaja na lokaciji podjetja iz področja tehničnega blaga ali živilske industrije in predstavlja osnovo stroškovno učinkovitih storitev. 

Avtor: SG

         
Vse pravice pridržane lognet © 2019

Postavitev spletnega mesta in gostovanje PROLOG d.o.o., Logatec 1990 - 2019
Brez sejnih piškotov ta spletna stran ne more delovati pravilno