DOMOV

  

ARHIV

  

VPL

  

SLA

  

EMOBILEN

  

PRIREDITVE

  

IT

  
KONTAKT
   
      
 
         

ARHIV NOVIC

2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012     2011     2010     2009      

Prejsni mesec       Avgust 2019       Naslednji mesec
Po To Sr Če Pe So Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Nazaj na prvo stran
051 350 410
stojangrgic@yahoo.com


Beleženje prisotnosti na delu
Izdelava internetnih strani in Programske rešitve


Lean Rešitve d.o.o.

ZZI d.o.o.

DHL dostavlja električne dirkalne avtomobile na prvenstvo FIA Formule E v Peking – začetek druge sezone

DHL uporablja logistične rešitve z upravljanjem inovativnih litij-ionskih baterij ob dostavi električnih avtomobilov

 
DHL Express, vodilno globalno podjetje na področju dostave mednarodnih pošiljk, je ob odprtju prvenstva druge sezone FIA formule E dostavilo 40 električnih dirkalnih avtomobilov, rezervnih delov in litij-ionskih baterij, in sicer v okolico “Ptičjega gnezda” olimpijskega stadiona v Pekingu, na Kitajskem. Dirkalni avtomobili so z različnimi prevoznimi sredstvi po cesti, morju in železnici, potovali več kot 12.000 km od Doningtona v Veliki Britaniji preko Belgije, Nemčije, Belorusije in Rusije vse do Pekinga. Kot uradni logistični in ustanovni partner Formule E je DHL v Peking dostavil več kot 450 ton podpornih vozil in opreme, vključno z avtomobili nujne medicinske pomoči, opremo za predvajanje in več kot 10 zabojnikov, povezanih z dirko, vključno s prometno signalizacijo. 
 
“To je še vedno velik privilegij, da že drugo leto dostavljamo na prvenstvo Formule E na Kitajsko in s tem pomagamo pri naslednji fazi trajnostne inovacije. Medtem ko prvenstvo FIA formule E dozoreva, logistični izzivi dostave tako avtomobilov kot podporne opreme postajajo bolj kompleksni, zlasti pri prevozu vse bolj prilagojenih avtomobilov in napajalnih stistemov z mednarodnimi varnostnimi standardi,” je povedal Kelvin Leung, izvršni direktor DHL Global Forwarding Asia Pacific. “To je dokaz, da je znanje naših zaposlenih strokovno in smo sposobni zagotoviti dostavo ne le avtomobilov, ampak tudi medicinske opreme, opreme za predvajanje in pomožne opreme za dirko, varno in pravočasno, od časovno omejenih dostav do omejenih zmogljivosti zabojnikov in s kombinacijo naše vrhunske storitve na cesti, železnici, po morju in zraku.” 
 
DHL-ova dolgoletna logistična strokovnost je zagotovila dostavo 41 električnih avtomobilov in 45 litij-ionskih baterij na startno črto v prvi sezoni prvenstva FIA formule E. Litij-ionske baterije, ki tehtajo 320 kg in vsebujejo 200 kg litij-ionski celic, zahtevajo posebno rokovanje, pakiranje in certifikate na številnih trgih, prav tako so predmet varnostno prometnih predpisov. 
 
“S povečanjem varnostnih zadržkov pri odpremi litij-ionskih baterij in vse večjemu številu letalskih prevoznikov, kateri ne sprejemajo pošiljk litij-ionskih baterij v večjih količinah1, moramo pri dostavi zagotoviti varen in trajnosten način,” je dejal Charles Kaufmann, izvršni driektor North Asia and Head, Value Added Services, DHL Global Forwarding Asia Pacific. “DHL za Formulo E na vsakem koraku potovanja, ki se razteza čez več kot 12.000 km od Donington Parka do Pekinga, z vso skrbnostjo zagotavlja ustrezno strokovno ravnanje, pakiranje in certifikate za pošiljke litij-ionskih baterij in vseh ostalih komponent baterij.“
 
Kot del svečane prireditve Formule E v Pekingu se lahko navijači veselijo zabavnih aktivnosti na razstavnem prostoru DHL v eVasi, urbanem festivalnem območju v olimpijskem parku poleg “Ptičjega gnezda ” olimpijskega stadiona. Navijači lahko izkusijo tudi hitrost Formule E v 4D kinu, lahko so del digitalnega potovanja dirkalnih avtomobilov iz Evrope na Kitajsko in preverjajo svoje sposobnosti na interaktivnih igrah 'Last Mile Delivery'. 
 
“Zelo nas veseli, da smo na otvoritveni dirki druge sezone v Pekingu gostitelj Formule E,” je dejal Wu Dongming, direktor DHL-Sinotrans in izvršni podpredsednikDHL Express Asia Pacific. “Prvenstvo FIA formule E – edinstven dogodek velikega obsega, ki opozarja na prihodnost trajnostne tehnologije in inovacij izven avtomobilske industrije – je predstavljalo velik uspeh v prvi sezoni. Z DHL-om, ki zagotavlja zanesljive in ogljično učinkovite logistične rešitve, ki so držale korak z vse bolj kompleksno in obsežno dirko Formule E, smo prepričani, da se bo druga sezona nadaljevala z bučnih uspehom.” 
 
Za serije prvenstva FIA formule E DHL zagotavlja široko paleto logističnih storitev, ki vključujejo najbolj učinkovite in zelene tehnologije ter procese, ki so na voljo danes in pri tem zagotavlja vso tekmovalno opremo, potrebno za posamezno lokacijo, da je dostavljena varno in pravočasno. Prvenstvo je prvo globalno s popolnoma električnimi serijami dirk in je velika zaveza – razpeto v desetih mestih v skoraj desetih mesecih ter zajema skupno razdaljo več kot 50.000 kilometrov. Zahteve glede pošiljanja za prvenstvo so približno 450 ton na dirko, kar je enako 25-im tovornim zabojnikom na posamezno lokacijo. DHL poleg dirkalnih avtomobillov na dirke dostavlja opremo, ki vključuje približno 200 pnevmatik, 20 polnilnih enot in 45 baterij. 
 
 
DHL zagotavlja trajnost logistike Formule E z uporabo različnih načinov prevoza po morju in železnici, ko je le-to mogoče in s tem zmanjšuje ogljične emisije prvenstva. 
 

Avtor: DHL

         
Vse pravice pridržane lognet © 2019

Postavitev spletnega mesta in gostovanje PROLOG d.o.o., Logatec 1990 - 2019
Brez sejnih piškotov ta spletna stran ne more delovati pravilno